Wim Schiks, Puiflijk 1938

Wim Schiks, Puiflijk 1938

Na achttien jaar Doorwerth, waar wij met een zeer grote tevredenheid hebben gewoond, werd de tuin ons een beetje te groot. Mijn partner vond een plek in Doesburg met het uitzicht en de sfeer als aan de Westerbouwing. Bovenin de toren aan de IJsselkade konden we het appartemen 

zo inrichten als we wilden samen met een interieurspecialist en de architect.

Helaas overleed mijn partner twee jaar later en dat was een hele dreun. Op dat moment had ik het gevoel dat ik weer terug wilde naar het huis waar we zo lang hadden gewoond. Ik heb in Doesburg echter een zeer grote, warme jas aangetrokken gekregen. Dat heeft me heel erg geholpen. Ook mijn dochter, uit een eerder huwelijk en mijn grote geluk, belt mij elke dag.

Inmiddels voel ik me in Doesburg helemaal thuis. Ik ben onder andere actief bij de VVV en het museum Lalique waar ik rondleidingen geef. Mijn enthousiasme en het onder de mensen willen zijn zorgt elke keer weer voor iets nieuws op mijn pad.

In Rotterdam heb ik les gegeven op een Huishoudschool, zeg maar een voorloper van de huidige VMBO. In mijn vakanties ben ik vijftien jaar reisleider geweest. Dat deden we met het hele gezin, vooral naar Oostenrijk maar ook naar Italië, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Joegoslavië.

Nog niet zo lang geleden heb ik een schitterende reis gemaakt naar Egypte waar we Caïro hebben bezocht en een zeiltocht over de Nijl naar Aswan hebben gemaakt. Ik was helemaal op van alle acties en indrukken, maar heb nog nooit zo genoten van een reis.