Sabine de Bruin, Zevenaar 1960

Sabine de Bruin, Zevenaar 1960

Het voelt een beetje als thuiskomen, wonen in Doesburg. Na 7 jaren Frankrijk. Ik ben hier niet zo ver vandaan geboren, in Zevenaar, als dochter van een architect en een heel kunstzinnige moeder. Beide met een Duitse achtergrond.

Op een gegeven moment ben ik naar Frankrijk vertrokken. In de Limousin woonde ik in een oude watermolen, dat was mijn atelier/galerie. Kunstenaars worden in Frankrijk zeer gewaardeerd. Ik heb daar heel fijn gewerkt en ook les gegeven.

Met mijn gezondheid ging het steeds slechter. In 4 jaar tijd kon ik niet meer lopen als gevolg van MS. Ik kon niet zo afgelegen in Frankrijk blijven wonen en moest terug naar Nederland. Hoewel ik een urgentieverklaring had kon ik alleen via Stichting SLAK snel aan onderdak komen, een anti-kraak pand.

Het atelier in de Limousin heb ik nog steeds, waar ik zo nu en dan naar toe ga.

Door kunst gedreven ben ik in Doesburg gekomen, hier kan ik schilderen en werken met woorden. Een van mijn projecten, geïnspireerd door het verhaal: ‘De man in de wolken’ van Koos Meinderts, is een 15 meter lang schilderij waar ik ook mijn eigen levensverhaal over troost, liefde en hoop in verwerk. Met dit werk wil ik graag MS-Research steunen.