Ruud Smeenk, Doesburg 1966

Ruud Smeenk, Doesburg 1966

Aan het Van Brakelhofje in de Veerpoortstraat nummer 18 wat nu drie huizen zijn, hebben mijn opa en oma gewoond. Mijn opa was conciërge op de Katholieke jongensschool op die plek en mijn oma was daar schoonmaakster.

Ik ben opgegroeid aan de Huygenlaan waar mijn vader een Centrale Volksbank aan huis had. Mensen kwamen bij ons aan huis geld brengen dat ze hadden gespaard en geld halen om uit te geven. Mijn ouders hebben mij geleerd dat je met geld verstandig om moet gaan en dat je het maar één keer kunt uitgeven.

Als timmerman heb ik bij bouwbedrijf Claus in Doesburg gewerkt. Nu werk ik in Etten bij een bedrijf dat houten vakantiewoningen maakt. Werken met hout vind ik heel mooi om te doen. Ik maak zelf ook vaak dingen van hout. Van tijd tot tijd koop ik een hele boom en maak daar dan allerlei meubels van.

Met een aantal enthousiaste fotografen zijn we met een project bezig waar we oude ansichtkaarten opnieuw in beeld brengen vanaf hetzelfde standpunt, maar dan in de huidige tijd. Het is een heel interessant project. Soms is te zien hoeveel er veranderd is en soms is het leuk om te zien hoe weinig er in vergelijk met vroeger veranderd is. Ik vind het leuk om me met de Doesburgse geschiedenis bezig te houden en fotograferen is ook een grote liefhebberij.