Rutger de Kruif, Zeven 1996

Rutger de Kruif, Zeven 1996

Omdat mijn vader militair is, zijn wij een aantal keer naar het buitenland verhuisd. Zo ben ik in Duitsland geboren en heb ik ook een jaar in de Verenigde Staten gewoond.

Ik wilde eerst net als mijn vader militair worden. Omdat mijn ene been ietsje langer is dan het andere kan dat niet en dat vind ik nu niet erg. Sport vind ik heel erg leuk, met name voetbal. Ik voetbal bij HC’03 in Drempt, net als de rest van de familie. Ik zou ook graag sportleraar worden of leraar geschiedenis. Maar wat mij ook leuk lijkt en meer verdiend, is zakenman worden, zo’n 'pak aan' dat zie ik ook wel zitten.

Ik heb eerst in Arnhem op school gezeten net als mijn broer en zus. Ik voelde mij daar niet zo thuis in zo’n grote school. Nu ga ik naar de Vrije School in Zutphen. Dat is een kleine school met veel meer vrijheid en je hebt een veel betere band met de leraren. Resultaten worden niet zo op de komma nauwkeurig bekeken.

Mijn opa en oma zijn belangrijk voor mij. Daar ga ik vaak naar toe. Vooral mijn oma cijfert zichzelf helemaal weg voor de kleinkinderen, alles mag. Daarom spelen mijn nichtjes daar ook graag in de grote tuin. De meeste kinderen zitten veel achter de computer en komen bijna niet meer buiten. Het pleintje, waar wij vroeger veel speelden en waar de ouders elkaar konden ontmoeten, is nu vaak helemaal leeg.

Later blijf ik in Doesburg of Keppel, waar ik ook op school heb gezeten, of ik ga naar Amerika. Daar loopt mijn zus nu stage en ik ga haar binnenkort opzoeken in New York.