Purnima Lonika Wanders, Puna 1981

Purnima Lonika Wanders, Puna 1981

De betekenis van mijn naam Purnima is ‘volle maannacht’. Ik ben toen ik 2 jaar was geadopteerd en naar Nederland gekomen. Mijn ouders hier hebben mij een tweede Indiase naam gegeven Lonika ‘mooi meisje’. Zelf ben ik blij dat ik mijn eigen naam heb gehouden, op dit moment ben ik veel met met mijn identiteit bezig.

Als klein meisje vond ik het heerlijk om winkeltje te spelen. Mijn ouders moesten dan in mijn winkel kopen en kleding passen. Die passie voor mode is er nog steeds.

Na een kappersopleiding en de opleiding visagist, ben ik nu bezig met een thuisstudie Imago-stylist. Ik vind het inspirerend om met mensen te werken, te kijken wat bij de mensen past en hen mode-adviezen te geven. Ik heb in modewinkels gewerkt nadat ik gewoon een winkel binnenstapte om te vragen of ik daar kon werken. Vervolgens heb ik bij een winkel in kinderkleding, een winkel in baby- en zwangerschapsmode en in een winkel met damesmode met veel plezier gewerkt.

Voor bijzondere gelegenheden maak ik bijzondere taarten en cupcakejes zoals verjaardagstaarten en geboortetaarten. Ze zien er vrolijk en kleurrijk uit en ik ben vaak trots op het eindresultaat.

Wonen in Doesburg vind ik super leuk. Iedereen kent iedereen en ze maken vaak gezellig een praatje met elkaar. Mijn hondje Finn gaat vaak mee in zijn mandje op de fiets. Ook vind ik het gezellig om met familie, vrienden en vriendinnen lekker uit eten te gaan in de sfeervolle restaurantjes of lekker te kletsen op het terras. Uitgaan en werken doe ik meer buiten Doesburg.