Piet Klooster, Berkum a/d Vecht 1951

Piet Klooster, Berkum a/d Vecht 1951

Berkum aan de Vecht, onder de rook van Zwolle, daar werd ik in 1951 geboren. Tegenwoordig is het een deel van de gemeente Zwolle. Op mijn 14e zijn wij, mijn ouders en hun vijf kinderen, verhuisd naar Boskoop. Tot mijn 28e heb ik gewerkt bij de gemeente Zoetermeer. In 1975 heb ik mijn vrouw Lineke leren kennen op vakantie op Ameland. Zij komt van Leek, bij Groningen en was toen intern bij het ziekenhuis in Harderwijk.

Januari 1981 zijn wij naar Doesburg verhuisd en kon ik werken bij de groenvoorziening van de gemeente. In eerste instantie woonden wij aan de Hermaat en later hebben we een huis gekocht in de Bresstraat met een hele diepe achtertuin omdat ik graag een moestuin wilde.

In de kerk ben ik van jongst af aan actief geweest. Dat begon in Boskoop, waar wij een soos hadden. Toen het bestuur van de Gereformeerde Kerk graag wat meer licht en wat minder muziek in de soos wilde, vonden wij dat niet zo prettig. We hebben toen met elkaar een oud postkantoor compleet verbouwd tot een bar en discotheek, ja een heel zalencentrum kwam er.

In Doesburg doe ik al 24 jaar mee met het jeugdwerk en help ik graag als er wat gemaakt moet worden.

Ook wij hebben vijf kinderen waarvan één, Richard, nu al 27 jaar in Doesburg woont en voorlopig nog niet weg wil.