Paul Staarink, Doesburg 1950

Paul Staarink, Doesburg 1950

Staarink is een bekende naam in Doesburg. Mijn oma, een dochter van Bruêns de bakker uit de Meipoortstraat, begon in 1902 een winkel op de hoek Kosterstraat-Kloosterstraat. Men kon daar dagelijkse benodigdheden kopen zoals borstelwerk, serviesgoed, garen en band en vele andere artikelen. Zij noemden de winkel De Kleine Bazaar.

Mijn opa was huisschilder en kon prachtig eikenhout imiteren en marmeren. Hij ging steeds meer in de winkel werken in plaats van schilderen. Aan de markt nummer zeven en negen werd de winkel voortgezet in een veel groter pand. De winkel had een regiofunctie en vanuit de hele omtrek kwamen mensen naar onze winkel die toen verreweg de grootste winkel van Doesburg was. Later zijn er nog meer panden bijgevoegd.

Ook mijn vader werkte al vanaf jonge leeftijd in de winkel, later veel met zijn zus Iet die de textielafdeling heeft uitgebreid.

Ik vond het een leuke plek om op te groeien en had wel interesse in het winkelbedrijf.

Voor zijn drie zonen kocht mijn vader een 16 m2 zeilboot waarmee wij aan menig zeilwedstrijd hebben meegedaan, zoals de Gelderse Watersport Toerisme Dagen op de afgesneden IJssel (IJsselstrand) en natuurlijk de clubwedstrijden op de oude IJssel. Vanaf mijn dertiende tot een paar jaar geleden heb ik ook getennist.

Na de HEAO ben ik in de zaak begonnen en ben nooit meer weggegaan. Nu ik de zestig ben gepasseerd denk ik er wel over hoe het verder moet richting pensioen. Ik zoek een oplossing waarin de zaak kan blijven bestaan.

In ieder geval ga ik het niet rustiger aandoen, want ik heb genoeg plannen voor de toekomst