Leonie Modderkolk, Velp 1995

Leonie Modderkolk, Velp 1995

Het was nog een heel gedoe voor mijn ouders om voor mijn geboorte op vijftien februari 1995 in het ziekenhuis in Velp te komen. Door het extreem hoge water waren allerlei wegen langs de IJssel afgezet.

In Doesburg ben ik steeds verder van het centrum komen wonen. Eerst woonde ik op de Smitsweide, toen op De Veste en nu op de Rogacker in het nieuwe gedeelte van Beinum.

Ik studeer kunstgeschiedenis in Nijmegen. Vooral de ontwikkeling van de schilderkunst vanaf de Renaissance tot en met nu vind ik boeiend.

Mijn interesse voor kunst is ontstaan op de middelbare school, het Ludger College in Doetinchem. Dankzij het vak Beeldende Vorming leerde ik daar al de grote lijnen van de kunstgeschiedenis kennen. We gingen ook vaak op excursie. Daardoor heb ik al veel musea bezocht, niet alleen in Nederland maar bijvoorbeeld ook in Parijs en Keulen. Op de zogenaamde Rome-reis bezochten wij Florence, Rome en Napels. Prachtige steden met heel veel historische en culturele rijkdom.

Zelf teken en schilder ik ook graag en ik heb mijzelf geleerd gitaar te spelen. Dat creatieve heb ik geërfd van mijn moeder en het visuele inzicht van mijn vader.

Ik weet nog niet zeker wat ik na mijn opleiding wil doen. Ik denk er over om nog een jaar een docentenopleiding te volgen zodat ik bijvoorbeeld docent Beeldende Vorming kan worden, of docent Culturele en kunstzinnige vorming (CKV), zoals het tegenwoordig vaak genoemd wordt.