Jiska Mei-Shing Kors, Changhua 2002

Jiska Mei-Shing Kors, Changhua 2002

Jiska betekent: uitzien naar God maar ook: God ziet uit naar jou, dat vind ik wel mooi. Ik heb een zus en die komt uit Taipei, ook in Taiwan. Na mijn geboorte kwam ik in het kindertehuis omdat mijn moeder niet meer voor mij kon zorgen.

Een Australisch echtpaar woonde in Taiwan, oom Bob en tante Helen. Zij meldden zich bij het kindertehuis om te helpen. Sommige kinderen in het tehuis konden nog wel wat meer één-op-één aandacht gebruiken en daarom werd tante Helen aan mij gekoppeld om wat meer aandacht te kunnen geven. Dat contact groeide verder uit en ik kwam ook bij hen thuis. Dat contact is er nu nog steeds en wij zijn ook al eens bij oom Bob en tante Helen in Australië geweest.

In 2004 kwam ik naar Nederland, ik was dus nog geen twee jaar oud. Wij woonden toen in Rockanje, aan de kust. Later verhuisden we naar Oud Beijerland.

Vorig jaar in de zomer ben ik naar Doesburg verhuisd. Ik woon hier nog geen jaar maar heb al wel allerlei vriendinnen.

Sommige mensen vinden mij een echte Aziaat omdat ik een beetje een mystieke uitstraling heb. Toen wij afgelopen zomer in Taiwan waren kon ik zien dat het voor de bevolking heel belangrijk is hoe ze voor de dag komen. Hoe groot het contrast ook is tussen arm en rijk, ook uit een eenvoudige woning stapt iemand volledig in een pak naar buiten en ze blijven altijd lachen, hoe moeilijk het ook is.

Mijn school in Doesburg heet de Wetelaar. Ik speel badminton en dat vind ik heel leuk.

Regelmatig sturen wij een brief en foto’s naar het kindertehuis in Taiwan. Daar kunnen mijn biologische ouders dan zien hoe het met mij gaat in Nederland.