Inna Sas-Bagachanska, Kanynka 1978

Inna Sas-Bagachanska, Kanynka 1978

Oekraïne of Oekraina, het land waar ik 34 jaar geleden werd geboren betekent ‘grensland’. Het is een van de grootste landen van Europa.

Ik ben getrouwd met Dennis Sas, een field service representatieve. Ik heb een zus, Irina Ruban. Mijn moeder heet Galina Bagachanska en mijn vader Ivan Bagachanskiy. Ook hier weer verschillende achternamen voor de man en de vrouw.

Ik ben kapster. Voor Russische vrouwen is het haar heel belangrijk. Mijn hart ligt al meer dan tien jaar bij mensen die bijzondere wensen hebben als het om hun haardracht gaat. Chaotische mensen, creatieve en ondernemende mensen, een beetje zoals ik zelf ook ben. Ik ben ook een zonnig mens. Die zonnigheid is een belangrijk instrument in mijn werk en draagt bij tot het creëren van de ruimte waarin ik kan werken, leren, spelen en leven. Drie belangrijke waarden houd ik hoog: trouw, durf en liefde.

In een bizarre samenloop van omstandigheden stierven mijn ouders aan dezelfde ernstige ziekte. Dat gebeurde op dezelfde dag, maar met een tussenpose van zeven jaar. Voor mij betekende dat een periode vol emotie, verdriet, wanhoop, eenzaamheid, hulpeloosheid en leegte. Schuldgevoel en agressie werden afgewisseld door woede en teleurstelling. Ik realiseerde me wel dat ik ondanks dat grote drama mijn gevoelens niet mocht onderdrukken om het proces van rouwen niet te verstoren. Ik heb nog genoeg vragen en denk dat het nu tijd is om er een boek over te schrijven. Een boek met een waargebeurd verhaal. (Over hoe de dood walmt en wat die met zich meebrengt). Een boek over dat wat wij mensen niet kunnen verklaren.

Het leven word je slechts één keer gegeven en daarom hebben wij geen tijd om te repeteren.