Henk Witjes, Doesburg 1945

Henk Witjes, Doesburg 1945

Waar nu nog het vredesmonument staat, naast de bibliotheek in de Zandbergstraat, stonden tot na de oorlog een aantal huizen. Daar ben ik geboren, maar ik heb er niet zo lang gewoond. De huizen waren slecht en in de oorlog was er veel hout uit gesloopt om als brandhout te dienen.

Mijn moeder komt uit Doesburg en mijn vader uit Gendringen. Mijn hele leven heb ik in Doesburg gewoond. Vanuit de Zandbergstraat verhuisden we naar de Contre Escarpe, daarna naar de Prins Hendrikstraat en de Van Brakellaan. Van daaruit ben ik getrouwd en woon al tweeënveertig jaar in de Seringenlaan.

Tweeënveertig jaar heb ik bij Wanrooy in Doetinchem als schilder gewerkt. Ik ben daar begonnen als leerling schilder en geëindigd als allround schilder. Heel gevarieerd werk, van schuur- en krabwerk tot bladgoud aanbrengen en van jute behangen tot sierletters schilderen. Door mijn ervaring werd ik vaak naar de moeilijkste klussen gestuurd of naar de moeilijkste klanten, want ook dat kan niet iedereen.

Bij zang- en ontspanningsvereniging ZOV ben ik ook breed inzetbaar. Zeventien jaar zit ik in het bestuur en ben daar ook koormeester, wat inhoud dat ik alles klaar zet voor repetitie en optredens en zorg dat de leden op de juiste plaats staan zodat het koor één geheel vormt. Wij zingen tachtigerjarenmuziek tot hedendaags en doen dat vrij serieus, maar gezelligheid staat voorop.

Voor de bewoners van IJsselzicht draai ik met twee collega’s op de zaterdagmiddag CD’s. Dat doen wij al heel lang. Vroeger draaiden we Jantje Koopmans maar we gaan steeds moderner en nu draaien we ook Melando of de Dire Straits, voor elk wat wils. Heel af en toe wil ik nog wel een House CD opzetten als ik merk dat de boel een beetje indut.

Terwijl de dames koffie schenken spelen wij tussendoor een spelletje Bingo met de bewoners.