Guus Schilderman, Doesburg 1957

Guus Schilderman, Doesburg 1957

Totaal onverwachts kwam ik zo’n tien á vijftien minuten na mijn tweelingbroer ter wereld. Mijn ouders waren er helemaal niet op voorbereid en de eerste tijd sliep ik in een la van de kast. Wij waren klein behuisd. Gelukkig kon de pastoor een groter huis voor ons regelen in Angerlo, vlak naast de school.

Toen ik mijn vrouw ontmoette hebben wij een huis gehuurd in Giesbeek, waar zij vandaan kwam. Sinds 1990 wonen wij weer in Doesburg.

In het begin had ik dezelfde vriendjes als mijn tweelingbroer Frans. Na de lagere school ging ik meer mijn eigen weg. Na St. Maarten Mavo en de MTS heb ik de HTI in Amsterdam gedaan en ik werk al jaren bij Hurenkamp Architecten & Adviseurs in Velp. Ons bedrijf heeft veel renovatiewerk gedaan o.a. in de DRU-fabriek in Ulft en het bedieningsgebouw bij de sluis in Doesburg. Nu de nieuwbouw bijna stilstaat zijn wij blij met onze koerswijziging van een aantal jaren geleden richting renovatie en herbestemming

Ik heb twee kinderen. De dochter is kraamverzorgster en de zoon studeert biologie in Nijmegen en woont nog thuis. Als hobby zing ik in het koor van Esther ter Steeg ‘In Ctrl’. We zingen van alles wat en proberen dat zo goed mogelijk te doen. Daarvoor moet je wel kunnen zingen en dat wordt ook getoetst. Zelf treed ik niet zo graag op de voorgrond, dus de leadzang laat ik graag aan iemand anders over. Wel maak en houd ik de website bij voor twee koren.