Frans Schilderman, Doesburg 1957

Frans Schilderman, Doesburg 1957

Wij, mijn tweelingbroer en ik, zijn op 14-08-1957 in de Nassaustraat 19 ter wereld gekomen. Mijn ouders hadden toen al vier zonen en één dochter, met ons erbij ineens zes zonen. We hebben daar nog een half jaar gewoond, maar door ruimtegebrek en geen kans op een grotere woning in Doesburg, zijn wij via de pastoor in Angerlo terecht gekomen. Daar waren we zeer welkom om het kinderaantal op de Sint-Nicolaas basisschool flink te laten stijgen. Daarna zijn er nog een zusje en broertje geboren waardoor het gezin tot negen kinderen werd uitgebreid. Ik denk dat de pastoor daar wel heel blij mee was.

Ik heb in Angerlo mijn jeugd met heel veel plezier doorgebracht en ben op mijn vierentwintigste weer in Doesburg komen wonen en dat voelde echt als thuis komen. Nu wonen mijn moeder, twee zussen en mijn tweelingbroer ook in Doesburg.

Mijn passie is fotograferen in de natuur en af en toe exposeer ik die foto’s. Heerlijk vind ik het om na het werk nog even de Veluwe op te gaan om naar de bronstige herten te kijken in de herfst. Fantastisch is de omgeving waar wij wonen met zoveel natuur. Dat niet iedereen dat ziet in misschien nog niet zo erg, anders wordt het wel heel druk op de Elsberg.