Esther ter Steeg-Pelgrom, Duiven 1970

Esther ter Steeg-Pelgrom, Duiven 1970

Ik ben opgegroeid op de Potsmaat in de wijk Beinum. Dat vond ik een leuke buurt. We konden daar heel fijn spelen, balletje trappen, verstoppertje spelen, dat soort dingen. Door de grote speelplaatsen tussen de huizen leek het of je een hele grote tuin had.

Vlak voordat ik in Maastricht naar het Conservatorium ging leerde ik mijn man Hans ter Steeg kennen. Samen hebben wij in de beginjaren in de Kloosterstraat gewoond en die woning helemaal opgeknapt. In hartje Doesburg beviel het ons erg goed.

Hans komt uit een zadelmakers familie en zijn opa opende in 1904 in de Ooipoortstraat een zadelmakerij. Daar kwamen later tassen bij en heel langzaam ook sportschoenen en vervolgens sportkleding. In 2010 is de winkel omgevormd en hebben we samen gekozen om ons helemaal op lederwaren te richten met de nadruk op tassen en reparatie.

Na mijn opleiding aan het conservatorium heb ik muziekles gegeven en ben ik koren gaan dirigeren. Ook bij de musical Ester had ik de muzikale leiding. Met zo’n groep ontdekken wat er gezamenlijk is en naar een uitvoering toe werken, dat geeft een groot saamhorigheidsgevoel. Ik vind het heerlijk om met koren te werken. Drie jaar geleden heb ik met een paar mensen popkoor in CTRL opgezet, hier was veel belangstelling voor en dit jaar hadden we voor het eerst een optreden in een theater! Ook voor kinderkoor For You zoek ik naar uitdagingen. Zo hadden we een tijdje terug de musicalshow the Wiz opgezet, een grote show met een fantastische live-band en kostuums.

Om mijn jazzy kant in dwarsfluiten meer te ontwikkelen, speel ik regelmatig met Thijs van Leer. Een muzikant in hart en nieren, een echte vakman waar ik veel van leer. Hij kan ook lekker impulsief zijn. Tijdens Doesburg Binnenste Buiten speelt hij bijvoorbeeld spontaan mee met een onbekende band, echt geweldig vind ik dat! Ik wil meer vrijheid leggen in mijn muziek, af en toe buiten de lijntjes kleuren, dat vind ik heel spannend want ik ben klassiek geschoold. Ik zal steeds weer nieuwe dingen aan blijven pakken om te kunnen groeien.