Eef Versteegh, Doorn 1946

Eef  Versteegh, Doorn 1946

Vanaf mijn achttiende jaar woon ik in Doesburg. Van huis uit ben ik metselaar en timmeren kan ik ook. Vrijwilligerswerk vind ik heel leuk om te doen.

Bij de bouw van het clubgebouw van de Rivalen heb ik veel geholpen en ook vorig jaar met de bouw van het nieuwe Kegelhuis. Ik vind het geen probleem om met 36°C in de zon op de markt hamburgers te bakken op de Elvis Memorialdag! Ik vind koken sowieso erg leuk om te doen en dan vooral de Hollandse pot.

Samen met Kees van Doren, van het Elvis Café, ga ik elk jaar een paar weken naar Amerika, altijd in september na de zomerfeesten. We hebben heel Amerika al doorgereisd en zijn in Las Vegas, Californië, Hawaï, Motown in Detroit en New York geweest. Dat wordt helemaal van te voren uitgestippeld. Het eindpunt is altijd Memphis, een vast ritueel. Het grootste doel van de reis is de muziek. Overal in Amerika zijn weer andere stijlen. In Memphis, rond het huis van Elvis, Graceland, wordt alleen maar Elvis muziek gedraaid en er zijn vele winkels waar Elvis-souvenirs gekocht kunnen worden.

Dit jaar gaan we onder andere naar Miami. In iedere plaats blijven we drie tot vijf dagen om alles goed te zien en mee te maken. Dan trekken we weer verder om uiteindelijk in Memphis uit te komen.