Dick Hoogeveen, Hilversum 1935

Dick Hoogeveen, Hilversum 1935

Direct na de oorlog kwam ik, samen met mijn twee jaar oudere broer, bij mijn vader en pleegmoeder te wonen. Er kwamen nog vijf broers en drie zussen bij! Een groot gezin met een bijzondere passie voor klassieke muziek dat later een aantal unieke talenten voortbracht. Als oudere in het gezin moest ik al snel de fabriek in, zo was het nu eenmaal. Daarna kwam de diensttijd waarvan ik me herinner dat eten, sporten en kameraadschap een ware belevenis waren!

Een makkelijke jeugd heb ik niet gehad, maar denk dat daarmee een basis is gelegd voor zelfstandigheid. Als jongeman ben ik, met mijn vrouw, naar Australië vertrokken. Het was, gelukkig voor mij, een periode waarin de focus meer lag op het formaat handen om aan te pakken, dan het kunnen overleggen van een diploma.

Vastbesloten om ‘in den vreemde' meer van mijn leven te maken, kwam ik in het reclamevak terecht. Als autodidact geen eenvoudige missie, maar mijn interesse was gewekt en aan passie ontbrak het mij niet! Vaak heb ik mezelf afgevraagd waar mijn gevoel voor vormgeving en creativiteit vandaan kwam. Het moet zich ergens in de genen genesteld hebben.

Door de jaren heen heb ik voor veel grote en kleinere bedrijven gewerkt als ‘consultant designer’. Australië gaf mij de kans om voor vele bedrijven een nieuw imago te creëren. Twintig jaar later zijn deze opdrachten een onveranderd succes gebleken.

Door privé-omstandigheden ben ik weer terug in Nederland en met pensioen. Toch kan ik niet stilzitten en heb een aaibaar lammetje gecreëerd: Wolleke.

Mijn kennis van House Style kwam van pas. Een compleet Style Boek geeft aan hoe Wolleke en haar vriendjes er uit horen te zien en wat hun karakters zijn. Ook hier val ik terug op de meest eenvoudige vormen. Een animatiefilm van Wolleke is al een paar jaar op Telekids te zien en in België op TVM. In Israël is Wolleke op TV als Ma Ma en is de taal Hebreeuws. Een bedrijf in merchandising is hard op weg Wolleke (Wooly) wereldwijd op de kaart te zetten. Mijn missie is geslaagd!