Cindy Terberg-Cosgrove, Ennis 1948

Cindy Terberg-Cosgrove, Ennis 1948

Van huis uit heet ik Jacinta en mijn familie noemt mij Cinta. Dus Cindy heb ik nooit geheten, alleen in Nederland word ik zo genoemd. Ik ben Ierse van geboorte, kom uit het westen, County Clare.

Mijn moeder was al op haar 19e grijs, bij mij werd dat wat later maar gebeurde wel heel snel. De naam van mijn moeder verwijst daarnaar: Mungovan, wat Keltisch is voor witte koppen.

Mijn man Piet heb ik in Ierland leren kennen. Hij was daar op vakantie vanuit Zambia waar hij toen woonde. Kort daarna besloot hij in Ierland te komen werken zodat wij elkaar beter konden leren kennen. Piet was een echte globetrotter, hij heeft overal gewerkt en na vier jaar ben ik met Piet naar Nederland gekomen terwijl ik totaal geen Nederlands sprak.

In Velp heb ik met ouderen gewerkt en in Arnhem bij het Amerikaanse bedrijf CIAGO dat nu BASF heet, in Duiven bij Unilever en in Doetinchem bij Den Ooiman. Bij mijn laatste bedrijf TenneT heb ik dertig jaar gewerkt tot aan mijn pensioen. Mijn pensioen, daar geniet ik elke dag van.

Op dit moment doe ik wat vrijwilligerswerk bij Wielbergen in Angerlo en heb van maandag tot zaterdag een krantenwijk, dat is mijn manier om fit te blijven. Ik heb altijd tennis en badminton gespeeld, maar na een knie-operatie kan ik dat niet meer, dat vind ik wel jammer.

In 1976 zijn wij vanuit Arnhem naar Doesburg verhuisd en hebben daar geen moment spijt van gehad, wij voelen ons ‘echte’ Doesburgers.