Bernardo Groen, Doesburg 1974

Bernardo Groen, Doesburg 1974

Toen ik jong was, was er meer te doen in Doesburg. We gingen zwemmen in de IJssel of naar de kroeg De Condor. Er was toen zelfs een discotheek, waar nu de Albert Heijn zit.

Nu ik zelf veranderd ben en het in de stad wat rustiger is, is het misschien wel wat saaier. Voor mijn leeftijd is er niet zoveel in Doesburg te doen.

Ik vind de Doesburgse geschiedenis heel boeiend. Vooral de aanwezigheid van heel veel tunnels onder de oude stad intrigeert mij. Ergens moet nog een gouden beeld zijn verstopt. Veel gangen zijn dichtgemetseld. Om te voorkomen dat men verdwaalt, zegt men.

In Doetinchem heb ik de ATS doorlopen en ben opgeleid als timmerman, meubelmaker en metselaar. Ik heb tot nu toe allerlei banen gehad: heftruckchauffeur, koeltechnicus en luchttechnicus bij Ferrocal bijvoorbeeld.

Omdat ik zo graag buiten in de natuur ben, lijkt boswachter mij een fantastisch beroep. Er zijn alleen erg weinig vacatures en wat er vrijkomt wordt vaak door bekenden in het netwerk ingevuld. Ik wil mij nu richten op een opleiding voor BOA-buitengewoon opsporingsambtenaar. Om daarvoor in aanmerking te komen moet ik eerst punten verzamelen met vrijwilligerswerk. Om dat te bereiken werk ik nu als vrijwilliger bij jongerencentrum 0313.