Arlette van Kesteren, Amsterdam 1968

Arlette van Kesteren, Amsterdam 1968

Het diploma van het Liemers-college, ik woonde toen met mijn ouders in Zevenaar, gaf mij toegang tot de HEAO in Arnhem waar ik Commerciële Economie studeerde.

Anderhalf jaar heb ik bij Akzo-Nobel in Arnhem gewerkt en verhuisden we naar Amersfoort. Daarna mocht ik als trainee bij PTT-Post in Den Haag op verschillende afdelingen werken. Vervolgens kwam ik bij KPN Telecom terecht. Na de geboorte van mijn eerste zoon werd de reisafstand te groot en heb ik een baan gevonden in de buurt, bij een werving- en selectiebureau. Doelstelling van dit bureau was om meer diversiteit in het bedrijfsleven te bewerkstelligen door meer vrouwen te selecteren en te benoemen op directie- en managementposities.

In Amersfoort woonden wij in een modern huis van architect Ashok Bhalotra, bekend van de wijk Kattenbroek. Na hier met veel plezier gewoond te hebben, kozen we bewust voor een andere leefomgeving. Dit vonden we in een sfeervol monumentenpand in de binnenstad van Doesburg.

Ik kende Doesburg al omdat mijn ouders hier al een aantal jaren woonden.

In mijn commerciële managementfunctie miste ik de eindverantwoordelijkheid en ik wilde meer zelf ondernemen. Drie jaar geleden heb ik www.divashop.nl opgezet en daarna de winkel in de Kerkstraat geopend.

Vooral de diversiteit in mijn klantenkring, de persoonlijke ontmoetingen en leuke gesprekken vind ik erg leuk. Wat ik erg bijzonder vind is dat veel klanten een grote mate van intimiteit toestaan, terwijl ik ze adviseer en help met sieraden passen.

Veel klanten zijn erg enthousiast over ons stadje en door hun andere kijk word ik iedere keer weer gewezen op hoe mooi het hier eigenlijk is.