Arianna Nicole Carrion S. Frickers, Machala 2001

Arianna Nicole Carrion S. Frickers, Machala 2001

De eerste zeven jaar van mijn leven heb ik gewoond in El Cambio dat ‘de wissel’ betekent. Het ligt in het zuidwesten van Ecuador vlakbij de grote plaats Machala aan de kust, de bananenhoofdstad van de wereld. Ik was daar vaak met mijn oma als mijn moeder moest werken. Zij werkte daar als personeelsfunctionaris bij een grote bananenfirma. Als mijn moeder op zaterdag moest werken, ging ik wel met haar mee.

Mijn moeder ontmoette mijn Nederlandse vader toen hij daar voor zaken was. In 2008 ben ik samen met mijn moeder naar Nederland gekomen.

Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind en die ik ook probeer te doen. Zo vind ik knutselen en schilderen heel leuk. Ik heb op turnen en tennis gezeten en nu zit ik nog op zwemmen en streetdance.

Ik ben dol op Zuid-Amerikaans eten zoals ceviche van garnalen, dat is een soort koude soep, allerlei visgerechten, quesadillas met guacamole, burritos, taco’s, bruchettas en natuurlijk wraps.

Ik ben nu al in 16 landen geweest, maar wil er nog heel veel bezoeken en ik spreek nu Nederlands en Spaans maar zou ook graag nog Zweeds, Frans en Chinees willen leren.

Er zijn grote verschillen tussen Ecuador en Nederland. In Ecuador fietst bijna niemand, alleen mannen. De kleding is heel belangrijk en heel kleurrijk. Men zoekt allerlei bijpassende accessoires in dezelfde kleur.

Sinterklaas vieren was voor mij ook nieuw in Nederland en dat kunnen we nog heel lang doen, want mijn kleine broertje is pas twee jaar oud. In Ecuador vierden we kerstmis en nu vieren we het allebei.

Later zou ik graag milieuvriendelijke kleding willen maken.