Allan Irving, New Castle 1961

Allan Irving, New Castle 1961

Begin jaren 80 ben ik in Doesburg verzeild geraakt omdat ze bij de ijzergieterij uitzendkrachten konden gebruiken. Het was crisis in Europa. Weinig werk te vinden en al helemaal niet in Engeland. Ik mocht niet te lang op een plek blijven en wisselde daarom steeds van baan, heb daarom ook in Duitsland gewerkt.

Ik heb mijn vrouw Yvonne ontmoet en ben toen nooit meer uit Doesburg weggegaan. Heb het erg naar mijn zin hier. Vind het leuk als mensen zeggen dat ik een echte Doesburger ben want zo voelt het ook. Tenslotte woon ik hier al langer dan in mijn vorige Engelse woonplaats Killingworth (vertalling: Dodenwaard).

Misschien dat we ooit samen terug gaan na ons pensioen, maar dat duurt zeker nog 16 jaar.

Gitaar spelen doe ik graag en dan vooral het heavy werk en ik zit ook in een band want optreden doe ik graag. Verder ben ik een autodidactisch kunstenaar net als mijn vader. Ik schilder fotografisch met olieverf. In mijn begintijd in Nederland heb ik regelmatig in opdracht gewerkt en ook eigen werk geëxposeerd en verkocht. Van de kunst leven is erg moeilijk dus, om toch brood op de plank te hebben, heb ik een opleiding gevolgd en ben rotatiedrukker geworden.

Misschien dat ik de kunst later weer oppak, als een soort toetje