Albert Jan Oosten, Dokkum 1945

Albert Jan Oosten, Dokkum 1945

Dokkum, één van de Friese elf steden, waar ik tot mijn vierentwintigste heb gewoond, is een Admiraalsstadje en een vestingstad net als Doesburg. Het ligt slechts acht kilometer van de zee, net als Doesburg soms bij hoog water, dat kan ik mooi zien vanuit mijn woning aan de dijk.

Heel even heb ik bij Albert Heijn gewerkt voordat ik overstapte naar Douwe Egberts waar ik altijd ben blijven werken. Douwe Egberts is een van oorsprong Fries bedrijf opgericht in 1753 waarvoor ik vertegenwoordiger was en later accountmanager voor Noord-Holland en Midden Nederland. Ik heb meegedaan in het team dat het Senseo-systeem op de markt bracht. Toen dat eenmaal goed liep mocht ik met pensioen.

Ik heb met heel veel plezier bij D.E. gewerkt en zie ook met voldoening dat het bedrijf nu weer een zelfstandig Nederlands bedrijf is.

Ondertussen ben ik al jaren consul bij de ANWB waar ik ‘de ogen en oren’ van deze vereniging ben. Namens de ANWB ben ik momenteel in gesprek met onze gemeente Doesburg om de ANWB ambitie, het halveren van de jaarlijkse verkeersslachtoffers in tien jaar tijd, handen en voeten te geven.